Lihaskramppien ennaltaehkäisy ja hoito

Lihaskrampit ovat aina ikävä yllätys, ja varsinkin kun ne iskevät yleisimmin kesken treenin tai yöaikaan. Krampin kyllä tunnistaa, kun se osuu kohdalle; puristava kipu syntyy, kun lihas supistuu nopeasti. Kun kramppi hellittää, jälkikäteen lihas voi olla arka pitkäänkin.

Lihaskramppien tai kansankielellä paremmin tunnettuna suonenvetojen syntyyn on monia syitä. Heikosta verenkierrosta tai kylmästä ympäristöstä johtuva lihaksen kylmyys voi johtaa lihaksen kramppaamiseen, mutta myös lämpö voi aiheuttaa kramppeja. Silloin on kyseessä usein riittämätön nesteen saanti ja suolojen puute. Hikoilun myötä nestettä ja suoloja poistuu elimistöstä.

Kramppien syntymistä voi ennaltaehkäistä ja niiden aiheuttamia kiputiloja lievittää. Liikkujan tulisi huomioida riittävä lämmittely ennen harjoittelua. Myös aluetta, jolle kramppeja helposti tulee, voi hieroa ennen harjoitusta. Tällöin saadaan verenkiertoa vilkastettua ja lihakset ovat lämpimät, kun aloitetaan varsinainen harjoitus. Pitkäkestoisen ja kovatempoisen harjoittelun aikana ja jälkeen on hyvä huolehtia nesteytyksestä. Jos harjoitus kestää pitkään, ja ollaan lämpimissä olosuhteissa, pitää huolehtia myös suolojen saatavuudesta. Ota myös Magnesium In magnesiumvoide mukaan jokapäiväiseen lihastenhuoltorutiineihin.

Kun kramppi iskee, parhaiten sen saa helpottumaan venyttämällä ja hieromalla aluetta. Magnesium In magnesiumvoide sopii hyvin lihaskramppien ja lihasarkuuksien ennaltaehkäisyyn ja lievitykseen. Voiteen hierominen iholle vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin myös lihakset lämpiävät. Voiteen sisältämä mentoli viilentää ihoa, ja viileän tunne auttaa lievittämään lihasten kiputuntemuksia. Magnesiumvoidetta voidaan käyttää helposti ennen harjoittelua ja harjoittelun jälkeen. Kokeile magnesiumvoidetta myös väsyneille jaloille ennen nukkumaan menoa ja lapsille lievittämään kasvukipujen oireita.